top of page
Jessie Otten-146.jpg

Prenataal

Jessie Otten-130.jpg
2 blad.png

Vanaf het begin van je zwangerschap kan je contact opnemen met mij. Ik zorg voor een grondige prenatale begeleiding van uw zwangerschap in samenwerking met uw gynaecoloog en huisarts.

 

Een persoonlijke begeleiding staat bij mij centraal en leidt tot een betere beleving van je zwangerschap, bevalling en ouderschap.

Prenatale consultatie

Wat houdt een prenatale consultatie in?

Tijdens het eerste consult maken we kennis, wordt jouw zwangerschapsdossier opgemaakt en luister ik naar al jullie wensen en vragen. We bespreken wat ik voor jullie kan betekenen tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Ook doe ik een eerste zwangerschapscontrole.

 

Indien gewenst plannen we vervolgconsultaties in zodat ik jullie de gewenste informatie kan geven rond borstvoeding, flesvoeding, erkenning voor de geboorte, kraamgeld aanvragen, arbeid en bevalling, relaxatie- en ademhalingsoefeningen…

De zwangerschapscontrole bestaat uit:

  • het nemen van de bloeddruk en het gewicht

  • het meten van de hoogte en de omtrek van de baarmoeder om de groei van de baby op te volgen

  • de ligging van de baby bepalen

  • harttonen luisteren met de doptone (meestal vanaf 12 weken zwangerschap)

  • urinecontrole

  • bloedname (zoals de suikertest, … )

  • vragen naar het emotionele welzijn van de vrouw.

Tarieven

Als vroedvrouw ben ik geconventioneerd en werk ik volgens derdebetalersregeling. De mutualiteit vergoed de kosten van de prenatale consultaties rechtstreeks aan mij. Het enige dat je zelf dient te betalen is een éénmalig forfaitair zorgbedrag. Dit wordt besproken op het eerste consult.

 

Prenataal hebben jullie recht op 12 consultaties bij de vroedvrouw.

bottom of page