top of page
Jessie Otten-220.jpg

Over mij

Jessie Otten-85.jpg
1 bloem.png

Hallo allemaal!

 

Ik ben Jessie Otten en al sinds mijn jeugdjaren wist ik dat ik graag iets met het zorgen voor baby’s wou doen. Het 'zorgen' zat in mijn bloed. Dit samen met mijn interesse in de medische wereld maakte dat ik snel wist wat ik wou worden: "vroedvrouw"!

 

In 2000 begon ik met veel enthousiasme aan mijn studies vroedkunde in Hasselt. Na 3 jaar studeren, stages op materniteit, verloskamer, MIC, NIC in verschillende ziekenhuizen en in de thuiszorg behaalde ik mijn bachelor in de vroedkunde.

Mijn voorkeur in het werkveld ging uit naar de thuiszorg. Ik kreeg dan ook de kans om extra ervaring op te doen in de pre- en postnatale zorg en talloze thuisbevallingen te mogen begeleiden. Mijn grote voorbeeld en vanaf toen ook mijn collega was vroedvrouw Annemie Inion. Zij leerde mij heel veel bij op alle vlakken in de verloskunde.

 

In 2005 mocht ik voor het eerst zelf ervaren wat zwanger zijn is. Mijn man Davy en ik werden in januari 2006 trotse ouders van onze zoon Jente. Wij bevielen thuis, in onze vertrouwde omgeving met behulp van de goede zorgen van vroedvrouw Annemie. Dit was een mooie, intense beleving! In 2007 en in 2010 hadden wij het geluk om dit mooie gebeuren nog eens opnieuw te mogen beleven. Met Lieke en Maïte erbij is ons gezin compleet.

Het zelf zwanger zijn, bevallen en borstvoeding geven vind ik zelf een grote meerwaarde in mijn job en heeft mij helpen groeien in het vroedvrouw zijn.

Door het toch wel drukke gezinsleven besloot ik met pijn in mijn hart om na 11 jaar te stoppen met het begeleiden van thuisbevallingen.

 

Mijn ambitie was om mijn eigen praktijk als zelfstandige vroedvrouw in pre- en postnatale zorg op te bouwen in eigen regio. Ik droomde ervan om ooit een eigen locatie te hebben om zwangere koppels en pas bevallen ouders te ontvangen. Mijn droom bleef groeien en is nu werkelijkheid. Geen zwangerschap van 9 maanden, maar een lang zwoegen en zweten met veel verbouwingen voor en na de werkuren, vele weekenden en vrije momenten. Maar hard werken loont! Met veel dank aan mijn man Davy, mijn ouders en schoonouders voor alle hulp en steun, kan ik jullie nu met trots mijn vroedvrouwenpraktijk en babyspa voorstellen: Met Liefde Gedragen...

Jessie Otten

bottom of page